‘’ Çevirinin Sivil Toplum Çalışmalarındaki Değeri’’ Konulu Proje

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü

slide background

Meü



slide background

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çeviri Bölümü, 13 Eylül Cuma Günü Fen Edebiyat Fakültesi’nde Almanya ile Türkiye arasında gerçekleştirilen proje tanıtımı vesilesiyle anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Çeviri Bölümü lisans öğrencilerinin bitirme çalışması kapsamında başlatılan bu proje,  Üniversitemizden Öğr. Gör. Maren Schwerger, Almanya Bonn Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Sibylla Wolfgarten ve çevirmen Oğuzhan Açıcı’nın katkılarıyla uluslararası bir boyut kazandı.  

Proje kapsamında genetik göz hastalıkları alanında Almanya’da yayımlanmış tıbbi bilgilendirme kitapçıkları Türkçeye kazandırıldı.

Proje ayrıca Almanya’da bulunan Pro Retina Derneği ve Transvidera Derneği gibi bu alanda faaliyet gösteren kuruluşların de katkı sunmasıyla Almanya ile Türkiye arasında yeni köprülerin gelişmesine vesile oldu.   

Türkçeye kazandırılan tıbbi bilgilendirme kitapçıkları, Üniversitemiz Çeviri Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail İşçen’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Retina Hastaları Dayanışma Derneği üyesi ve Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Dursun Arslan’a teslim edildi.

Dursun Arslan bu projenin hastaları, hasta yakınlarını ve bu alanda çalışan herkesi bilgilendirmek amacıyla son derece değerli olduğunu ifade ederek, gönüllülük esasıyla yapılan bu tür projelerin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Çeviri Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail İşçen, çevirinin sadece yabancı dil bilmekten ibaret olmadığını vurgulayarak, mütercim tercümanlık öğrencilerinin aldıkları eğitimi bu tür sosyal projelerde uygulayarak hem topluma katkı sunduklarını hem de alanlarında uzmanlaştıklarını dile getirdi.

Öğr. Gör. Sibylla Wolfgarten, uzun soluklu olan bu projenin Üniversitemiz Çeviri Bölümü öğrencilerini ve öğretim görevlilerini, gerek Almanya’da gerekse Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarını, bu alanda faaliyet gösteren uzmanları bir araya getirerek uluslararası bir iş birliğinin gelişmesine katkı sunduğunu belirtti.         

Türkçeye kazandırılan bu kitapçığın genetik bölümünün redaksiyonuna önemli yarar sağladığını belirten Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Kaçar, öğrencilerin sivil toplum çalışmalarında gönüllülük esasıyla aktif olmalarının önemine değinerek, bu vesileyle öğrencilerin gerek mesleki gerekse özel hayatlarında yeni perspektifler kazandığını söyledi.      

Projeyi hayata geçiren ve yöneten Öğr. Gör. Maren Schwerger bu projenin oluşturduğu sinerji ile gelecekte de daha kapsamlı çalışmaların yapılabileceğini işaret edip, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

slide background





  • 2019-09-18 11:20:17
  • 4366