ERASMUS 2023 PROJESI ILANLARINA BAŞVURAN ÖĞRENCİLERİN DIKKATINE!!!
BASVURU SONUCLARINA https://turnaportal.ua.gov.tr/ adresinden e-devlet şifreniz ile ulaşabilirsiniz.
15 Nisan 2024 tarihine kadar erasmus@mersin.edu.tr adresinden sonuçlara itiraz edilebilecektir. Bu tarihten sonra yapılacak olan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
18 Nisan Perşembe günü Saat:14.00’de ZOOM üzerinden bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Başvuru sonucunda KABUL ve YEDEK durumunda olan öğrenciler toplantıya katılabilecektir.
Dönem ve kurum tercihleri Bölüm Koordinatörü ile yapılacak olan toplantıda görüşülecektir.
ZOOM TOPLANTI LİNKİ
[KURUMSAL] Dış İlişkiler Koor(Frgn Aff Off) Erasmus adlı kullanıcı sizi planlanmış Zoom toplantısına davet ediyor.
Konu: ERASMUS BILGILENDIRME TOPLANTISI
Zaman: 18 Nis 2024 02:00 ÖS İstanbul
Katıl Zoom Toplantı
https://us05web.zoom.us/j/88156022257?pwd=FluksqudG4xiRUIM1Rf2Nfm0dxP4uK.1
Toplantı Kimliği: 881 5602 2257
Parola: rK8cif
E mail:
erasmus@mersin.edu.tr
stajerasmus@mersin.edu.tr
Facebook:
Mersin Üniversitesi Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörlüğü
Amaçları Nedir, Programa Niye Erasmus+ Adı Verilmiştir?
2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Erasmus+ Programı?na bu adın verilmesindeki ana sebep, kamuoyunda daha fazla tanınan, yurtdışında eğitim ve Avrupa işbirliği ile güçlü bir şekilde özdeşleştirilen önceki Erasmus programının bilinirliğinden faydalanmaktır.
Erasmus+ Programı ile Neler Değişiyor?
Erasmus+ Programı, temel amaçlar ve faaliyetler açısından bakıldığında mevcut programdan çok büyük farklılıklar içermiyor. Ancak, mevcut programın etkinliğinin arttırılması, daha kolay uygulanabilir ve sade bir yapıya kavuşabilmesi amacıyla bazı değişiklikler öngörülüyor. Erasmus+ Programı ile gelen yenilikleri şöyle sıralayabiliriz:
Erasmus+ Programı Hangi Alanları Destekleyecek?
Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen faaliyetler temel olarak 3 Ana Eylem (AE, Key Action, KA) ve 2 Özel Eylem altında toplanıyor: Bu Eylemlerden "Ana Eylem 1: Bireylerin Öğrenme Hareketliliği" yükseköğrenim ile iligi kısmı oluşturuyor.
ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Programı; 5 milyondan fazla kişi için AB sınırları içinde ve/veya dışında bireylere öğrenme fırsatları sağlıyor. Bireylerin öğrenme hareketliliğine yönelik faaliyetler aşağıdaki biçimlerde olabilir:
Yükseköğretim alanında ise; program ülkelerindeki yararlanıcılar, Avrupa sınırları içerisinde veya dünyanın herhangi bir yerindeki yükseköğretim kurumlarında eğitim alma ve ders verme fırsatına sahip olacaklar. Bu sayede Erasmus+ Programı ile Avrupa?da yükseköğretime olan ilginin arttırılması ve aynı zamanda Avrupa dışındaki ülkelerde yükseköğretimin geliştirilmesi için elverişli bir ortam oluşturulacaktır.
Konu ile ilgili detaylı bilgi için lütfen https://www.ua.gov.tr/programlar/firsatlar/ka1-ka131-program-ulkelerinde-ogrenim-1/
web sayfasını inceleyiniz.