Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Eğitim Amaçları ve Program Çıktıları

Gıda Mühendisliği Programı Eğitim Amaçları aşağıdaki gibi güncellenmiştir:


EA-1) Mezunlarımız sahip oldukları teknik donanım ve becerilerini kullanarak, kamu kurumlarında, endüstride ve özel kuruluşlarda çalışırlar veya girişimci olarak iş gücü yaratırlar.
EA-2) Mezunlarımız lisansüstü çalışmalarda bulunurlar ve akademik alanda çalışırlar.
EA-3) Mezunlarımız sahip oldukları bilgi ve beceriyi arttırmak için profesyonel eğitimlerine mezuniyetten sonra da devam ederek, çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda sorumluluk alırlar.


Gıda Mühendisliği Programı Program Çıktıları:

PÇ-1

Matematik, fen bilimleri ve Gıda Mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; Gıda Mühendisliği alanındaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.

PÇ-2

Karmaşık Gıda Mühendisliği problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.

PÇ-3

Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.

PÇ-4

Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.

PÇ-5

Karmaşık Gıda Mühendisliği problemlerinin ve Gıda alanına özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.

PÇ-6

Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.

PÇ-7

Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.

PÇ-8

Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.

PÇ-9

Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; Gıda Mühendisliği uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.

PÇ-10

Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürebilir kalkınma hakkında bilgi

PÇ-11

Gıda Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanlarına yansıyan sorunları hakkında bilgi; Gıda Mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.


Ders Programı

Gıda Mühendisliği Bölümü' nün İntörn Mühendislik uygulamasına 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında başlaması nedeniyle ders programında düzenleme yapılmıştır. 2018-2019 yılı girişli öğrencilerden itibaren uygulanacak olan yeni programa aşağıdaki linkten ulaşılabilir. Ayrıca Bölüm ile ilgili bilgilere bu linkten veya pano dan ulaşabilirsiniz.

Bölüm Ders Programı