Aşçılık programı öğrencileri disiplinler arası projelerde ekip veya bireysel çalışmalarında karşılaşacağı sorunlar karşısında yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretebilir.
Aşçılık programı öğrencileri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli gelişim odaklı ilerler. Etik değerlere sahip, duyarlı, adil ve sorumluluk sahibi bireyler olarak topluma katkı sağlar.
Ön lisans düzeyinde aşçılık eğitimi alarak mezun olan genç bireyler “Aşçı” unvanını kazanarak; kamu kurumlarında, turistik belgeli işletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarında , uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarında, araştırma şefi (test aşçısı), mutfak bilimcisi, yiyecek içecek müdürü, yemek tedariki yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb. kadrolarda çalışabilirler.
Programı başarılı bir şekilde tamamlayıp mezun olan öğrencilerimiz ÖSYM tarafından her yıl yapılan “Dikey Geçiş Sınavı” ile ilgili bölümlerin 4 yıllık fakültelerine geçiş yaparak eğitimlerini sürdürebilirler