Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Slide background
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Meü

Ders Bilgileri

ILIMAN İKLİM MEYVELERİ
Kodu Dönemi Teori Uygulama Ulusal Kredisi AKTS Kredisi
Saat / Hafta
FY 202 Bahar 2 1 3 4
Ön Koşulu Olan Ders( ler )
Dili tr
Türü Zorunlu
Seviyesi Ön Lisans
Öğretim Elemanı( ları ) Öğr.Gör.Yusuf ÇELİK
Öğretim Sistemi Yüz Yüze
Önerilen Hususlar
Staj Durumu Yok
Amacı Dersin amacı, öğrencilere ılıman iklim meyve türleri arasında yer alan şeftali, erik, kayısı, kiraz-vişne, zeytin ve kivi türlerinin yetiştiriciliği konularında uygulamalı olarak bilgi kazandırmaktır. Ders kapsamında yer alan meyve türlerinin kültür tarihi, yayılımı ve üretiminin; morfolojik ve pomolojik özelliklerinin; ekolojik isteklerinin; çoğaltımının; türlere ait çeşitlerin; türlerin yetiştiriciliğinde uygulanan kültürel işlemlerin öğretilmesi dersin hedeflerini oluşturmaktadır.
İçeriği Dersin konuları, işlenişi, ders notları ve yerdımcı kitaplar yardımıyla ılıman iklim meyveleri hakkında bilgi verilmesi.

Dersin Öğrenim Çıktıları

# Öğrenim Çıktıları
1 Şeftali yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir
2 Kiraz yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir.
3 Kivi yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir.
4 Erik yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir.
5 Kaysı yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir.
6 Zeytin yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir.
7 Ders kapsamında yer alan meyve türlerinin morfolojik ve pomolojik özelliklerini tanır.
8 Ders kapsamında yer alan meyve türlerinin ekolojik özelliklerini bilir ve değişik bölgeler için uygun türleri üreticilere önerebilir.

Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği

# Konular Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1 Dersin konuları, işlenişi, ders notları ve yerdımcı kitaplar hakkında bilgi verilmesi. Şeftalinin kültür tarihi ve yayılımı
2 Şeftalinin üretimi, morfolojik ve pomolojik özellikleri
3 Şeftalinin ekolojik özellikleri ve çoğaltılması, şeftali bahçesinde uygulanan kültürel işlemler
4 Kiraz ve vişnenin morfolojisi, pomolojisi, ekolojik istekleri ve çoğaltımı
5 Kiraz ve Vişne bahçesindeki kültürel işlemler ve çeşitler
6 Kivinin morfolojik ve pomolojik özellikleri; kivi çeşitleri ve özellikleri
7 Kivinin çoğaltım metotları ve kivi bahçesinde uygulanan kültürel işlemler
8 Ders tekrarı ve Ara Sınav
9 Eriğin kültür tarihi, yayılımı ve üretimi
10 Erik bahçesinde uygulanan kültürel işlemler; Kayısının kültür tarihi, yayılımı ve üretimi
11 Kayısının morfolojik, pomolojik özellikleri, ekolojik istekleri ve çoğaltılması
12 Kayısı bahçesinde uygulanan kültürel işlemler
13 Zeytinin morfolojik ve pomolojik özellikleri; zeytin çeşitleri ve özellikleri
14 Zeytinde periyodiside; zeytinin ekolojik istekleri ve çoğaltılması Zeytin bahçesinde uygulanan kültürel işlemler
15
16 Son Sınav

Resources

# Malzeme / Kaynak Adı Kaynak Hakkında Bilgi Referans / Önerilen Kaynak
1 Ilıman İklim Meyveleri-1 (A. Eriş, E. Barut) 2000. Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Ders Kitabı No: 6, 226 s.

Ölçme ve Değerlendirme Sistemi

# Ağırlık Çalışma Türü Çalışma Adı
1 0.4 1 1. Ara Sınav
2 0.6 5 Son Sınav

Dersin Öğrenim Çıktıları ve Program Yeterlilikleri ile İlişkileri

# Öğrenim Çıktıları Program Çıktıları Ölçme ve Değerlendirme
1 Şeftali yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir 4͵7 1͵2
2 Kiraz yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir. 4͵7͵8͵9 1͵2
3 Kivi yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir. 4͵7 1͵2
4 Erik yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir. 4͵8 1͵2
5 Kaysı yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir. 4͵9 1͵2
6 Zeytin yetiştiriciliğini, ıslahını, çeşitlerini, hasadını ve pazara hazırlanmasını öğrenir. 4͵7͵8 1͵2
7 Ders kapsamında yer alan meyve türlerinin morfolojik ve pomolojik özelliklerini tanır. 4͵7͵8 1͵2
8 Ders kapsamında yer alan meyve türlerinin ekolojik özelliklerini bilir ve değişik bölgeler için uygun türleri üreticilere önerebilir. 4͵7͵8 1͵2

Not: Ölçme ve Değerlendirme sütununda belirtilen sayılar, bir üstte bulunan Ölçme ve Değerlerndirme Sistemi başlıklı tabloda belirtilen çalışmaları işaret etmektedir.

İş Yükü Detayları

# Etkinlik Adet Süre (Saat) İş Yükü
0 Ders Süresi 14 3 42
1 Sınıf Dışı Ders Süresi (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
2 Sunum ve Seminer Hazırlama 0 0 0
3 İnternette tarama, kütüphane ve arşiv çalışması 0 0 0
4 Belge/Bilgi listeleri oluşturma 0 0 0
5 Atölye 0 0 0
6 Ara Sınav için Hazırlık 1 5 5
7 Ara Sınav 1 5 5
8 Kısa Sınav 0 0 0
9 Ödev 0 0 0
10 Ara Proje 0 0 0
11 Ara Uygulama 0 0 0
12 Son Proje 1 4 4
13 Son Uygulama 0 0 0
14 Son Sınav için Hazırlık 1 6 6
15 Son Sınav 1 10 10
100